Thursday, June 30, 2011

Ex boyfriend saya seorang artis bakal kahwin 1 Julai ni ! =(

Hai.




Tiba-tiba rasa sedih menyelubingi diri sebab bekas kekasih yang telah lama terjalin akan mengakhiri zaman bujangnya bersama gadis lain. OMG! Ouhhhh tidakkkkkkk -___-




Terasa kecewa sebab rasa sayang masih ada dalam hati ni. Tapi apakan dayanya, tiada jodoh antara kita
*aku redha bak kata tom =(




Di sini aku ucapkan SELAMAT PENGANTIN BARU dan selamat menjalinkan hidupan bekeluarga. Semoga berkekalan hingga ke anak cucu.




Isyaallah aku akan pergi kemajlisnya jika ada jemputan dari pihak awak. -___-




Hurmm yang dapat dititipkan hanya kenangan antara kita. Assalammualaikum.




*





*





*





*





*








Korang tolonglah percaya -____-



BYE!














*Ok semua diatas hanya penipuan semata-mata. Jangan marah aaaa =) Tehee

Wednesday, June 29, 2011

Korang nak tau kat mana boleh dapat BB murah?



Hai.




*Tet tet, tet tet (bunyi BB messanger aku masuk)
 =,=










Ok tipu sebab aku takde BB lagi. Haha shut up! Ok sekarang nak cerita pasal BB lah. Sekarang tengok kanan, tengok kiri semua pakai BB. Budak sekolah pun pakai BB. Cuma aku yang dah bekerja je tak pakai BB! Whosthefather!!




Kelakar! Duit ada tapi ntah la tak tergerak hati nak pakai. Lagipun nak mesej sape ntah. Boipren pun takde
 =,=" 





Kalau orang tanya ape no pin BB ko? Dan aku cakap... 
"ade ade ni ha pqdwd2762". 
Nampokkk sangatttt menipunyaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
-_______________-





Ececeh sadissssss betoi hidup aku niiii!! Tsk tsk
 -___-




Sekarang dah macam-macam keluaran BB ni. Yang terbaru ada BB playbook pulak.Giler cantik kot. Reger lebih kurang galaxy tab la. Depend memory dia. Memang stylo la serius wa cakap der.











Dengar cerita maxis ada buat promotion. Cuma dengan harga RM990 boleh dapat playbook ni. Betul la tak tipu la. 





*sumber by atok google!




Kalau korang nak tau dengan pelan maxis ni. Sila ke MAXIS BLACKBERRY untuk maklumat lanjut.




Aku memang dah aim lama sebelum playbook ni jual kat Malaysia lagi. Kalau korang dah beli bagitau lah. Share-share kat i features dia. Ok? Bagi pinjam seminggu pun lagi OKKKKK. Hehe






BYE!




WORDLESS WEDNESDAY ! #Warning




Hello!




















BYE!

Muka aku macam Amanda Misbun?

Hai.



SHAMSIAH TEMPE!





Korang mesti penah tengok cerita tu kan. Siapa lagi kalau bukan amanda misbun yang jadi shamsiah tempenye. Lepas cerita tu ramai pulak post kat wall aku nye. Dan ade sorang member mukabuku aku cakap aku macam muka dia. 




ZZzzzzzZzzzz..




Tang mana yang sama ntah. Aku dok belek belek cermin taktau mana yang sama. Ace kome bagitau teman. Tang mana yang sama? Ace gtau Ace gtau ^__^






























*kelik untuk tumBESARan





Aku rasa yang paling cantik adalah..

















































eh eh eh silap ni yang baru pemes dan terhottttttt. shamsiah tempeeeee.. *amanda misbun











*sumber by zahiril adzim facebook.





Sekian Terima Kasih =)




BYE!

Tuesday, June 28, 2011

Terima Kasih.









Terima kasih follower saya ke ...











xoxo. Peluk cium korang. Muahhhh

Barang yang lepas jangan di ingat...

Hai korang. ^__^




Setiap perlakuan kita mesti ada balasan. Buat baik ke buat jahat. Tuhan pernah cakap, buat baik dibalas baik. Buat jahat dibalas jahat kan? Jadi sesiapa yang buat baik pada orang sila senyum selebar-selebarnya.
^____________________________________^




Siapa yang buat jahat, tunggu lah balasan dunia ni. Takpun balasan kat akhirat. Aiyokkk taktau. Lantak Lan botak. Lan makan taik katakkk *terover pulak makkk. Ok STOP.




Takpelah. Sebab aku selalu kene game ngan orang kan, aku redha je. Ye aku perlu mention besar-besarrr.

AKU REDHA. 

Paham?
 Takpe tuhan selalu ada sisi dengan orang yang benar. 









Dan percayalah -______-
































































P/s: Semalam bukak fb pastu tengok one girl ni yang nak sangat kat laki dia dulu. Sekarang dah breakoff sampai fb kene block. Kan dah cakap Hukum Karma.




Ok. BYE! =)

Speechless

Hai.




Hurmm taktau nak cakap apa. Dengar jela lagu ni. -___-









* by 2PM I'll be back




Fahami lirik baik-baik. Sekian terima kasih,

Monday, June 27, 2011

Tak kesah Zahiril (Daim) nak kahwin. Tapi tolonglah ingat janji-janji awak tu..

Hai.




Kitaorang kenal antara satu sama lain sebelum zahiril muncul dalam cerita KAMI lagi. Dia jadi watak 'BOY' dan lepas tu public semakin mengenalinya. Serius kot aku tumpang happy dengan kejayaan dia. Walaupun dia semakin berubah semenjak terkenal. Hurmm..




Tapi aku tak kesah sangat walaupun sempat tengok kat dalam TV je. Tapi yang penting dia kene ingat janji-janji dia kat aku. -___-




Sekarang namanya semakin memuncak semenjak kemunculannya dalam drama 'JUVANA'. Dan sekarang dia telah bertunang dengan seorang pengacara TV3, Syera Aiyob. Huh! What ever she is, tapi kau mesti kene ingat janji kau kat aku! Aku pantang la orang lupakan janji-janji ni!!!




JANJI APA????






































Janji awak akan terima saya sebagai fans sampai bila bilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... Teheee
^_____^





BYE!



Belog dia gedik tapi follower ramai!! Pfft...

Hai.




Saya tak kesah kalau follower sikit. Janji orang baca dan suka belog saya dengan ikhlas. Mana boleh paksa-paksa kan?




Saya tak suka tulis panjang-panjang sebab banyak merapu. Baik lukis doodle, orang akan paham dan akan ketawa guling-guling cam citer hindustan sebab tengok keHODOHan gambar. Haha




Lebih bersemangat nak update hari-hari sebab di atas permintaan ramai *ramai lah sangat




Terpaksa hidupkan line berukband lama sebab nak update belog punya pasal. Terbang 100 hengget T__T




Kalau follower tak naik-naik jugak. Aku bakorrrrr belog niiiii. Kite bakorrrrrrrrr *terover eksaited pulak






^__^. Bye!

Saturday, June 25, 2011

Apehei nak main sentap menyentap pulak..

Hai.









DENGARRRRRRR!!!!
 SAYAAAA NAKKK BUATTT 
PENGUUUMUUUMANNN NIII...
























Dah cakap awal-awal ye, saya tak pernah maksudkan sesiapa atau highlight nama sesiapa didalam blog saya. Di harap jangan ada yang nak tersentap, menyentap, terentap, merentap dan seangkatannya.







SEKIAN TERIMA KASIH







BYE!

Friday, June 24, 2011

DENGARRRRRRRRRRRRRRR.............






MAAF










SAYA










SANGAT BUSY 










BUAT MASA TEDEKAT NI











SEKIAN TERIMA KASIH

Sebelum masuk kerja mestilah...

Hai.




Setibanya di tempat kerja......












8.00 Pagi (Office hour 8.30-5.30)







* Bukak facebook, tengok notification dulu...







* update blog pulakk..








* bukak says.my nak tengok jumlah kutipan
^___^






* bukak yahoo.com, kalau-kalau ade offer kerja baru tak.





* update tumblr (walaupun jarang dah sekarang)





* tengok lookbook.
(cuma tengok fashion orang je, 
tak pernah upload picture sendiri)
-_____-








* bukak youtube dengar lagu :)





*gosip gosip dengan twitter

















Pukul....






















10.00 Pagi
Baru mula kerjaaaaa.....









T____T

Inilah contoh pekerja yang terbaekkkk. Tehee..





BYE!

Thursday, June 23, 2011

Hujung Bulan

Hai.




*bunyi cengkerik






Lalu terpandang pada dinding....








































=






















Hehe....





BYE

Masa bercinta VS Masa tak bercinta

Hai.



MASA BERCINTA




MASA TAK BERCINTA





Eh, buat-buat lupa pulakkk..





Wah egonya dia. Kawan-kawan (bagi perempuan), carilah lelaki yang jujur semasa perhubungan. Maksud saya bukan masa bercinta je, tapi masa tak bercinta. Yelah mana tau ungkit mengungkit pulak. Kadang-kadang lelaki ni ego, taknak mengaku kesalahan deorang. Pastu nak salahkan pasangan lamanya. Ceh ade ke patut? 









Ape pun tak boleh !
Ape pun tak boleh !
Ape pun tak boleh !





BYE


P/s : Takpe lah yang penting Allah maha mengetahui ^__^






Wednesday, June 22, 2011

CONTEST TERBAEKK

Hai.




Dan nak balik dari office baru terfikir, macam nak buat contest je. SERIUS. Ini bukan cobaan. Ini benar benar nyata *Ok ayat tak boleh belah!




Hadiah semua i yang support memandangkan gaji semakin hampir hehe. Ok cepat cepat. Korang rasa hadiah apa yang menarik? Perfume ke? Shawl ke? Akan dipertimbangkan. Dengan syarat follower aku ni mesti cukup 50 orang. Baru berbaloi buat contest camgini ye tak?




Sesiapa yang ada adik, abang, akak, emak, atok, nenek. Meh pakat-pakat follow aku then nanti aku proceed contest ni ye. Love u all




xoxo. Bye!

Contest! Nak perfume lancome free tak?

Hai..






Korang korang nak menang perfume lancome tak? Serius wa takde tipu lu olang punye. Yang penting korang kreatif sikit macam aku ni ha. Ni pun bodek bodek sebab dia member satu college dulu haha.




Ok ayat mengampu -___-. Blog hang best sebab.......



video

Tuh la apa yang aku nak cakap kan hehe. Malas nak taip banyak-banyak. Kira aku menang secara automatik lah ye? ^__^<--Ok muka riak




Kalau korang nak join jugak contest ni *ala jangan la join nanti terlepas peluang aku nak menang, korang boleh pergi ke khairulakmalazman.blogspot.com ok? Tarikh tutup sebelum 1 Julai ni. Cepat Cepat...




SELAMAT MENCUBA !






BYE

WORDLESS WEDNESDAY ! #Gadget





P/s : I LOVE SONY ^_^

Tuesday, June 21, 2011

Saya diploma je tapi gaji beriban

Hai.




Semua impikan kerjaya yang glamor apatah lagi bila orang tanya...

CIK PENYEBOK : Eh kau keje mana sekarang? Tengok dah semakin bergaya dah.

AKU : Ala keja biasa-biasa je. Sebagai Engineer dekar firm Contractor.




Cewahhh nama nak gempak je. Nama bahasa melayu nye ialah jurutera. Mesti orang ingat gaji berpolohpolohriban kan? Oh yes yes yes yes. Memang gaji berpolohpolohriban tapi depend kepada company la. Kalau nasib dapat company besa, untung la. Kalau dapat company kecik-kecik setakat Kelas F tuh memang sikit. Beratus-ratus pun ada. Dan depend in your experience jugak. Banyak pengalaman, tinggi lah gaji anda. Takkan baru fresh graduate baru je habis belajar nak mintak gaji 5ribu kot. Almampus la ko jadi penganggur terhormat -__-




Tapi kerja aku ni sebagai QS dengan kata omputihnye Quantity Surveyor memang banyak peluang kerja. Merata-rata wa cakap beb. Tapi atas dasar kita. Nak kerja atau taknak. Memang bunyi kerja macam duduk kat office je. Lu silap beb. Kadang-kadang kene pergi site jugak. Kadang-kadang kene maki dengan klien atau kontraktor. Itu sudah semestinya. Dan yang paling penting mesti sanggup tidur di office 3 hari 3 malam ye adik-adik. Tak percaya? Tolonglah percaya. T_____T.




Nak cakap menyesal, dah separuh jalan dah hidup ni. Tak boleh nak patah balik. Kene teruskan jugak walaupun dah tau risiko nya. Nak share la sikit. Kalau korang baru fresh graduate, yang baru lepasan universiti mana-mana dapat offer contohlah RM1500. Woow, mesti korang dah rasa kaya teramat amat amat amat amat sangat kan? Mesti dah plan nak beli kereta walhal baru je masuk kerja 30 minit yang lepas, nak shopping dan makan sedap hari-hari. Ingin ditegaskan disini 
ANDA SALAH!!




Oh kenapa? Ini kerana gaji yang diberi amat tidak berbaloi dengan kerja yang bakal anda hadapi. Tak percaya? Silalah percaya -____-. Kalau range gaji gi KL memang sangat tidak berbaloi. Tapi itulah hakikanya. Mari saya tunjukkan cara kiraan yang bakal anda hadapi sepanjang cukup bulan ye.





Contoh 1 : Abu bin Api
Gaji RM1500 (starting) Isnin- Sabtu (8.30pagi-5.30petang)

EPF -150
RUMAH - 200
KERETA - 400
MINYAK - 300
MAKAN - 300
LUAR JANGKA - 100

TOTAL           1450


BALANCE            50









Contoh 2 : Peah Binti Putu
Gaji RM1500 (starting) Isnin- Jumaat (9.00pagi-5.00petang)

EPF  - 150
RUMAH  - 250
PUBLIC TRANSPORT - 300
MAKAN  - 300
LUAR JANGKA -100
BALIK KAMPUNG -150


TOTAL               1250

BALANCE                250







Lihat antara dua situasi yang sama tetapi cara pembelanjaannya lain. Memang orang cakap public transport tuh senang, jimat. Tapi bayangkanlah dari tempat kerja anda ke station public transport tu jauh. Kalau naik teksi pun sama jugak kalau anda pakai kereta, baik pakai kereta kan? Tak adalah berlaku terlewat masuk masuk office ke atau benda yang tak diduga kan.



Dan walaupun starting gaji diatas bersamaan  dengan gaji fresh graduate yang bekerja di bandaraya, rasanya tak cukup. Dan kadang-kadang meletihkan, bila hari nak hantar tender. Mesti kene stay malam lah punya. SERIUS. Dengan keadaan tak terurus. Kene mengadap PC 24jam macam orang gila. Ok mak aku cakap dulu baik jadi cikgu je senang, gaji pun  sama, kerja tak banyak. Tapi degil. Nak glamor punya pasal. Haa amik kau. 








SELAMAT DATANG KE DUNIA PEKERJAAN YANG FANA INI 
-___-




Ok nak balik zaman kecik-kecik selalu kene suap dengan mama, main patung barbie dan main tengteng. T__T




OK BYE.

Panorama #1



=






SEKIAN TERIMA KASIH.

Friday, June 17, 2011

Duit poket belambak tiba-tiba

Hai.




Selang sehari je update belog ni di atas kerja yang sangat menambun dan masalah-masalah yang tidak dapat di elekkan. Harap maklum. *Ececeh.. 




Hari nak cerita pasal duit. Sekarang semua kene duit. Nak berak ke nak kencing kene kene bayar. Nak parking pun kene bayar. Nak naik bas opkos kene bayar. Ada kereta ke takde kereta ke same je sekarang. Oleh itu mesti korang tertanya-tanya apa yang perlu dibuat bagi menambahkan duit poket yang semakin nipis dan akan berkurang sekiranya tiada usaha yang korang lakukan. Dengan ini saya berbesar hati ingin bagi tips kepada kawan-kawan. Hahaha<---Gelak takbur -__-.




Ok Isnin yang lalu, budak praktikal dalam office aku ajak masuk SAYS ni. Bukan MLM ke CNI ke COSWAY ke. Ni macam nuffnang la jugak. Semakin ramai klik advertisement ni semakin banyak duit tabungan anda. Hehe tak percaya?? Meh mak tunjukkan. Cekedautt







Ce kome tengok kat reward i ade berapa? Jeng..jeng..jeng.. limapolohhengget lebih kan? Dan korang tengok i joined berapa hari boleh dapat cam gitu? 3 days ago.. So percaya tak? Tolonglah percaya -___-
Lepas ni nak pergi cash out la duit tabung hehe. Tak menyabo dah teman. 




Kalau korang nak tau lebih lanjut dan nak masuk community ni. KLIK sini tau.




xoxo. BYE

Wednesday, June 15, 2011

WORDLESS WEDNESDAY ! #Convocation





Yarks! Ade menatang menternak dalam beg aku selama ni!

Hai.


Eeee gelinya. Meh aku tunjukkan menatang merah tu..



*




*




*




*




*




*




*




*




*




*






MAK ENGKAW.... TERKEZUTTT TAK?
 ^__^




Ok tipu. Ni case tok make up saya. Make up yang kecik-kecik. Yang besar-besar tak tunjuk lagi. Next entry lah ya. Saya baru je beli Mr Elmo tuh. Tak tak berapa hengget je? Cepat cuba teka? Hurmmm cumaaaaaalimaaaaaaaaahenggettttttttttsajaaaaaaa..
Ok sila pura-pura mati terkezut sekarang! -___-




Bende alah yang selalu ade kat handbag adalah :

  1. Elmo Case
  2. Wet Tissue - WATSON
  3. Pearl Shine Eyeshadow - ELIANTO 
  4. Ardour Shadow - ELIANTO
  5. Luminious Shadow - ELIANTO
  6. Shimmer Blusher _ MAC
  7. Flushed Maple Eyeshadow - SILKY GIRL
  8. Super Film Mascara -MAYBELLINE
  9. Sheer Colour - LIP ICE
  10. Color Sensational - MAYBELLINE
  11. Watershune Pure - MAYBELLINE
  12. Strawberry Mentholatum - LIP ICE




Korang nak makeup free tak ? Klik sini. PERCUMA




Ok Bye. (Terima kasih sebab follower saya dah meningkat ^_^)

Tuesday, June 14, 2011

Resipi CHIKEN CHOP yang lazat!

Hai.




Semenjak dua-menjak ni semakin semangat nak update. Yelah disamping menghiburkan hati sendiri yang kian lara ni *Ecececeh, tapi jugak bagi informasi pada para pembaca dan follower saya yang cool ni *Ok ini bukan ayat mengampu tau Hehe..




Kali ni saya cuba resipi yang setahu saya amat sedap bila dimakan, dan paling mudah disediakan tau. Tak percaya? Sila klik SINI. Korang pasti lebih hebat dari CHEF WAN, TWO, THREE..... dan sebagainya.




Selamat mencuba. XOXO




Bye!

5 BLOG PILIHAN HATI

Hai.




Maaf la tertepek lagi gambar mamat handsome diatas. Bukan curi ye tapi pinjam ^_^




Bagi segmen ni, bagi aku 5 blog pilihan yang aku pilih semuanya memenuhi citarasa blogger lain betol tak? Sebab salah satunya diorang cantik, intelligent, fashionable dan memberi input kepada pembaca. Terutama saya lah! Saya yang tak berapa nak fofular ni, teringin jugak nak fofular -__-. Ok merepek. Mari kita lihat siapakah 5 blogger pilihan hati saya.




Jeng..jeng..




1. HANIS ZALIKHA
Seorang si cantik manis yang sudah popular dengan sendirinya dengan dunia blognya. Tanpa perlu menarik perhatian untuk pancing follower. Dengan setiap entry dia menarik hati saya untuk tidak ketinggalan bagi membacanya. Serius sangatsangatsangatsangatsangatsangat suka dia =)




2. NURUL CAKAP-CAKAP
Seorang bakal laywer yang terlalu fashionable pandai memenuhi entry dengan gaya-gaya uptodate. Walaupun bertudung tapi serius dia tersangat-sangat FASHIONABLE. sangatsangatsangatsangat. Ok tu je nak bagi tau hehe




3. FATIN LIYANA
Sangat cantik setiap segi walaupun suka pose tanpa makeup. Sangat bijak dan sangat humble bila berpakaian dan tidak terlalu megah dengan apa yang dia ada sekarang. Walaupun anak SOMEBODY, serius dia tidak terlalu over macam blogger lain yang suka OVERACTING. Ok sorry kalau yang terasa -____-




4. PETI HARTA KARUT
Ni blog ala-ala komik sikit. Suka tengok karakter dia. Kalau tak percaya korang tengok. Rasa nak ketawa guling guling sorang-sorang kat office bila tengok blog dia. Takkan pernah miss si BOBBY dan si SIKIN ^_^




5. BEN ASHAARI
Jangan marah ye abang hensem, walaupun terakhir tapi anda terlalu banyak memberi input kepada blogger-blogger baru untuk naikkan trafik dan cuba nak pemes tapi tak berapa pemes. Sebab dia juga blog saya dikenali. Terima kasih daun keladi. =)




Anda pula bagaimana?

MENANG XPERIA ARC PHONE!


HAI kawan-kawan ^_^








Sekarang sony ada buat promotion dari 3 June - 3 July 2011. Macam-macam sale. VAIO, HANDYCAM, CAMERA DIGITAL, TV dan banyak lagiiiiiiiiiiiiiiiiiii. 
Dapatkan hadiah percuma sehingga RM3000++ dan berpeluang menang XPERIA ARC PHONE! 







Tak percaya ? Tolonglah percaya ? Ok sila KLIK ni dulu. Kemudian pergi DISINI untuk maklumat lanjut.






SONY MAKE YOUR LIFE BETTER ^_^


p/s: Saya sokong sony sebab saya pakai DSLR Alpha =)